A szabadon választott Kreatív Műhelyek megszervezése a gyermekek érdeklődési köre alapján történik. A délutáni elfoglaltságok lényege az egyéni érdeklődés, tantárgyon túli felfedező vágy, kíváncsiság kielégítése. A megszervezése főbb témakörök köré szerveződik:

Képzőművészeti Műhely

Képzőművészeti Műhelyben a gyermekek különböző kézműves technikákkal, anyagokkal ismerkedhetnek meg. Elkalandozunk egy olyan világban, amiben minden megtörténhet és semmi sem lehetetlen: különböző anyagok tulajdonságainak megismerése, alakíthatósága, felhasználásának módjai, textúrákkal való kísérletezés, az elképzelés, fantázia materializálása. A műhelyen egyaránt részt vehetnek kicsik és nagyok, mindenki a maga szintjén, elképzelései, fantáziája, kreativitása szerint használja az anyagokat az alkotáshoz. 

Alsós Anyanyelvi Műhely

Anyanyelvi fejlesztés különböző irodalmi műveken keresztül. Ezen a műhelyen minden alsós gyermek részt vehet, hiszen lesz, aki olvas, lesz, aki hallgat, lesz, aki ír, vagy csak megvitat. Szeretnénk a gyermekeket megfertőzni az olvasás szeretetével, az irodalommal, a nyelvbe öntött művészettel, avagy a szavakból formált alkotásokkal. Ez lehet mese, vers, regény, hangjáték, hangoskönyv, novella, minden, amit szívesen fogyasztanak a gyermekek.

Mozgás Műhely (zene-tánc, küzdő sport, labdajátékok)

A mozgás az egészséges életmód egyik pillére, a közösségi sport játék, a zene életszükséglet. Szeretnénk a kötelező testnevelés órákon túl különféle sportolási lehetőségeket biztosítani a gyermekek számára, hogy minél több mozgásformát megismerhessenek, kipróbálhassanak, hogy észrevétlenül váljon szenvedélyé és szükségletté a MOZGÁS.

Logikai Műhely (sakk, logikai társasjáték)

Agytorna, logikus gondolkodás fejlesztése, a közös játék élménye. A műhely során a gyermekek megismerkedhetnek olyan stratégiákkal, technikákkal, mely a játékon keresztül fejleszti a kombinációs készséget és gondolkodást is.

Alsós Idegennyelvi Előkészítő Műhely (angol)

Már első osztályos kortól részt vehetnek a gyermekek az idegennyelvi műhelyeken, ahol játékos formában ismerkednek az angol nyelvvel. A játékok során olyan szituációs gyakorlatokon keresztül alapozzuk és mélyítjük a gyermekek tudását, ami a beszélt nyelv tanulására helyezi a hangsúlyt. 

Alsós Alkotó Műhely (projekt, drámapedagógia)

Alkoss, élj át, elevenítsd meg, légy az, aki szeretnél, próbáld ki magad! Az Alkotó Műhely lehetőséget biztosít arra, hogy a gyermekek különböző témákban, több tudomány érintésével, átfogó ismereteket szerezzenek saját élményeken keresztül. Majd a szerzett ismeretek mélyítése céljából különböző módszereken keresztül a téma feldolgozásra kerül.

Felsős Alkotó Műhely (kreatív írás, projekt, drámapedagógia)

Alkoss, élj át, elevenítsd meg, légy az, aki szeretnél, próbáld ki magad! Az Alkotó Műhely lehetőséget biztosít arra, hogy a gyermekek különböző témákban, több tudomány érintésével, átfogó ismereteket szerezzenek saját élményeken keresztül. Majd a szerzett ismeretek mélyítése céljából különböző módszereken keresztül a téma feldolgozásra kerül.

Felsős Média és Kultúra Műhely (média, múzeumpedagógia, filmklub, könyvklub, művészettörténet, érvelés, kiselőadás)

Szeretnénk létrehozni egy olyan közösséget felső tagozatban, akik szívesen részt vesznek kultúrát, művészetet, irodalmat érintő kalandokban, ahol biztonságos környezetben feszegethetik a határokat, ahol támogatást élvez a vélemény alkotás és kritikus gondolkodás, ahol mindenki a saját álláspontját képviselheti.

Felsős Felvételi Előkészítő Műhely (középiskolai felvételire felkészítő)

7.-8. osztályos gyermekeink felkészülését szeretnénk elősegíteni a műhely keretein belül. Típusfeladatok gyakorlása, felvételi specifikus felkészítés, gyakorlati technikák elsajátítása, felvételi rutin kialakítása. Szeretnénk hozzásegíteni gyermekeinket a sikeres továbbtanuláshoz, pályaorientációhoz.