kreatív (latin: creo) létrehoz, teremt, alkot 

Mi a Kreatív Iskolában azon dolgozunk, hogy gyermekeinknek megteremtsük a lehetőséget a tanuláshoz, kielégítsük tudásszomjukat, megmutassuk nekik az előttük álló lehetőségeket, és mind ehhez biztonságos környezetet biztosítsunk, melyben kibontakoztathatják kreativitásukat. Hiszünk abban, hogy gyermekeink a számukra ideális iskolai környezetben felnőve, válhatnak boldog, teremtő, lelkileg és testileg egészséges felnőtté. 

Mikor az óvodás gyerekből iskolás lesz: hatalmas változás!

Változik a környezet, változik a család hozzáállása („Micsoda nagy iskolás az unokám!”?)), s változnak belül is a gyermekek, hiszen büszkék arra, hogy ők már iskolások lesznek! Olthatatlan tudásszomjjal és kielégíthetetlen kíváncsisággal várják az iskolát, érdeklődve a betűk és számok iránt. Micsoda megtiszteltetés a tanítók számára, hogy a gyermekeket ők vezethetik be a tudományok útvesztőibe. Gondoljunk bele, milyen fontos, hogy gyermekeink szeressenek tanulni, élvezet legyen számukra az új és újabb tudás megszerzése, hiszen életük nagy részét iskolai környezetben töltik. Majd mikor kikerülnek az iskolarendszerből, az ott megszerzett tudás és tapasztalat csak ahhoz elég, hogy elindulhassanak a saját útjukon. A kiteljesedéshez egy élten át tartó tanulás vezet. Hatalmas a felelőssége az általános iskolának, tanítóiknak, tanáraiknak, és az iskolában dolgozó felnőtteknek. Hiszen felhatalmazást kapunk a szülőktől arra, hogy a legféltettebb kincseiket bevezessük a tanulás rejtelmeibe, megmutassuk nekik a tudás megszerzésének örömét, segítsük a egészséges és helyes önértékelés kialakulásában, valamint példát mutassunk nekik az élet szeretetére önmagunk és mások elfogadásra.

A mi hitvallásunk az, hogy a gyermeknek meg kell teremteni a megfelelő környezetet, hogy örömmel tanuljon, érték legyen a tudás, megtanuljon küzdeni és dolgozni a céljaiért, és alapelv legyen számára az egymás és a másság elfogadása, az együttműködésre törekvés.