Kolláth Mariann vagyok.  2000 -ben diplomáztam az esztergomi tanítóképző főiskolán rajz és vizuális kultúra műveltségterületen tanítóként, majd elvégeztem a Kaposvári Egyetem rajz tanári szakát is. Folyamatosan részt veszek különféle művészeti és pedagógiai képzéseken, továbbképzéseken. Lassan 20 éve tanítok általános és középiskolákban. Alsóban tanítóként minden tárgyat, felsőben és gimnáziumban rajzot, művészettörténetet és médiát.

2000-től vagyok  aktív tagja a XVIII. kerületi művészeti egyesületnek (X8ME), ahol csoportos és egyéni tárlatokon veszek részt kiállítóként, illetve festészeti workshopokat tartok gyerekeknek és felnőtteknek.

A vizuális nyelv egy teljes értékű kommunikációs forma, sőt, több annál! Bátorság és önbizalom kell ahhoz, hogy egy-egy rajzban, festményben a végén meglássuk és vállaljuk önmagunkat. Büszke vagyok rá, hogy a gyerekek, akiket tanítok, fejlődnek ebben és szeretik ezt a nyelvet, magukévá tették azt. Bízom benne, hogy tudják majd jól használni a tőlem látottakat, hallottakat. Öngyógyításra, önkifejezésre, hobbiként esetleg hivatásként…